Dit is Het Moment

moment2

Het moest er een keer van komen. Het Moment is een nieuwe manier om van cinema te genieten.

Het Moment laat zich niet sturen en valt niet te voorspellen. Het Moment pakt je bij de schouders en rammelt je door elkaar tot je gebit ervan kleppert.

Onbevreesd duikt het Moment pareltjes voor jullie op uit de ganse filmgeschiedenis. Wij stoffen schandelijk verwaarloosde meesterwerken af. Wij takelen getorpedeerde debuten weer naar de oppervlakte. Wij deinzen er niet voor terug om een verhelderend licht op de filmgeschiedenis te werpen en wij trekken onvolprezen culthits bij de haren terug uit het vagevuur der vergetelheid. Geen film is te gek voor ons, als er maar wordt geëmotioneerd, geëxperimenteerd, gechoqueerd of geklungeld met prehistorische special effects. Geen genre laten we links liggen, behalve dan dat we de afslag Hollywood genadeloos voorbij racen.

Gepresenteerd en van context voorzien door Het Moment zelf of een gastpresentator, zullen wij gewoonlijk een combinatie van korte films en een hoofdfilm laten zien. Het is aan jullie om hiervoor uit je luie stoel te komen en plaats te nemen in de onze. Je nestelt je dan tegen je lief in één van onze comfortabele banken of hult zich gemoedelijk in het samenzijn met andere liefhebbers en je laat je meevoeren door Het Moment. Want dat is nu een feit. Het Moment is daar. Hou het in de gaten.

Nomadische Cinema Het Moment is een reizende cinema, zoals die in de 19e en begin 20e eeuw rondtrok langs steden en dorpen om de wondere wereld van film te delen.

Het Moment brengt bioscoopbeleving op maat. Of het nu gaat om het kleine en intieme van één-persoonsbioscoopjes, minitheaters op wielen, voorstellingen in verzorging- en buurthuizen of het grote publiek op pleinen en velden, Het Moment draait er zijn hand niet voor om.

Per locatie kijkt Het Moment naar karakter en vorm van de plek en bedenkt een passend concept om aan het vertonen van film een kunstzinnige vorm te geven.

Het Moment Events

KVKnr: 73183709
BTWnr: NL002317327B03

Nomadische Cinema